5 x tips voor regen

© Tip Amsterdam Noord

Drup… Drup…. Drup…
In Amsterdam-Noord hoef je je nooit te vervelen, ook niet tijdens regenachtige en sombere dagen. Van een overdekte vlucht over Nederland tot een duik nemen in een marschmallow bad. Noord heeft het allemaal. Wij hebben voor jou de beste waterproof uitjes op een rijtje gezet.


WONDR Experience

Ben jij ook zo toe aan wat ‘positive vibes’? Let’s go crazy en leef je uit in dit ongeëvenaarde ‘speelparadijs’ voor jong en oud. Niet zomaar spelen: in de WONDR Experience kun je dansen onder een sprankelende hemel, verdwalen in een tropische jungle, uit volle borst zingen en zelfs een onvergetelijke duik nemen in een bad met duizenden marshmallows. Je creativiteit en fantasie worden geprikkeld, en geloof ons: je stapt als een nieuw, blij persoon de deur weer uit. Op een regenachtige of sombere dag kunnen we allemaal een flinke dosis WONDR gebruiken. Reserveer wel even van tevoren.

 

BoulesBitesBar

BoulesBitesBar is een nieuwe parel op het Buikslotermeerplein met een te gek concept.
Je kunt er terecht voor een gezellige borrel, lekkere cocktails, goed streetfood en natuurlijk een spelletje boules.
Hoe leuk is dat, ouderwets gezellig jeu de boulen, in een urban ambiance.
Perfect voor een avondje met vrienden, een familiedag of een verassende datenight.

De IJ-hallen

Dé plek waar vintageliefhebbers uit het hele land op af komen: de wereldberoemde IJ-hallen. Eens per maand, in hartje NDSM-werf, kun je hier je hart ophalen bij meer dan 500 kraampjes. Het is het walhalla voor tweedehandskleding en vintage interieurproducten en waar je, echt niet overdreven, hele dagen kunt zoet zijn. De IJ-hallen staan te boek als de grootste vlooienmarkt van Europa en zeker ook de gezelligste. Want het zijn niet alleen de spullen die zoveel publiek trekken, het is de onovertroffen sfeer! Heerlijk los en rommelig en vooral oergezellig, typisch Amsterdams. In de zomer maanden is het heerlijk buiten en op de kille winterdagen kan je binnen lekker struinen.

Eye filmmuseum

Deze blikvanger op de IJ-oever van Amsterdam-Noord mag je natuurlijk niet missen. Filmliefhebbers kunnen hier niet alleen een film meepakken, maar ook hun filmkennis bijspijkeren bij de vaste presentatie in het museum; van de eerste filmstroken tot een reis door de technische ontwikkeling van de film. Van setfoto’s van beroemde films tot een collectie cinema-apparaten. Daarnaast heeft Eye een collectie van maar liefst 47.000 unieke filmaffiches die wisselend worden getoond. Ook biedt het Eye Filmmuseum wisselende tentoonstellingen dus check de agenda! Voor kinderen is hier altijd wat leuks te doen en neem vooral een hapje en een drankje in het Eye bar-restaurant: met de eindeloos hoge ramen rondom heb je hier het allerbeste uitzicht op Amsterdam en de schepen op het IJ.