fietsen amsterdam noord

Beleef Amsterdam Noord

En laat je verassen door de veelzijdigheid van deze hotspot in Amsterdam

Welkom in Noord

Bij TIP Amsterdam Noord vind je alles wat je moet weten over Amsterdam Noord. Van de leukste restaurants tot de mooiste verborgen plekjes in Waterland.

Ruime geschiedenis

Van scheepswerf tot idylisch waterland

Creatieve hotspot

Noord de hotspot van Amsterdam

Ontdek de tips van TIP

Amsterdam aan de overkant van het IJ. Inmiddels staan we op plaats 18 van de coolste buurten ter wereld. Time out magazine noemt dan vooral de IJ-oevers met de Adam Toren, NDSM-werf en de IJ-hallen. Maar Noord heeft daarnaast ├ęcht veel meer te bieden. Stadsdeel Amsterdam Noord bestaat pas 100 jaar, maar de vele dorpen hebben een historie van vele eeuwen. Wij geven je daarom elke week de TIPS van TIP, zodat je alle mooie plekjes in Noord kan ontdekken.

Beleef de natuur in Amsterdam Noord

Amsterdam Noord staat bij de meeste mensen niet gelijk bekend om haar natuurlijke schoonheid. Toch is niets minder waar en wordt Amsterdam Noord omringt door prachtige natuurgebieden. Je kunt je rust vinden in Landelijk Noord, met zijn prachtige natuur en historische dorpen zoals Zunderdorp, Durgerdam, Holysloot en Ransdorp. Onze bekendste Nederlandse schilder Rembrandt van Rijn ging u voor en heeft de Toren van Ransdorp vele malen getekend.

Ontdek de natuur in Noord

Filters: