4 x kindvriendelijke restaurants

© Isabel Janssen

Café-Restaurant De IJ-kantine
Leuk voor kids en ouders

Met de kids op stap? Dan is De IJ-kantine in Amsterdam-Noord een geweldige plek om wat te eten of te drinken. In het weekend opent op zaterdag om 14.00 uur het KinderKnutselPaleis zijn deuren. Kinderen kunnen hier onder begeleiding van de IJ-kantine knutselen en spelen terwijl de ouders lekker genieten in het restaurant van lunch of diner, of op het terras. Kindvriendelijk dus, maar ook vrolijk en eigentijds en met prachtig uitzicht over de Amsterdamse haven en het IJ. Je kunt er lekker ontbijten, lunchen en dineren, van mosselen en dorade tot entrecote en risotto. Er wordt gewerkt met seizoenproducten. Elke zondag is er van 15.30 tot 18.00 uur gezellige Gypsy Jazz van Piaglle44. Perfect moment om er even een drankje en een hapje te doen. En doe er vooral ‘s zo’n gezellige high tea met allerlei lekkers en onbeperkt thee!

 


Pof Amsterdam

Op een voormalig sportcomplex hebben een aantal voedselproducenten een bijzonder terrein ingericht namelijk NoordOogst. Restaurant Pof vervult de rol van bijkeuken, waarbij zij nauw samenwerken met hun directe buren. Ze gebruiken ambachtelijke kooktechnieken waarbij Poffen centraal staat. Dit doen ze in een speciaal daarvoor ontworpen oven van Mibrasa. Tijdens het poffen worden de producten op hoge temperatuur in eigen schil gegaard zonder water of olie toe te voegen. Hierdoor blijven voedingsstoffen behouden en ontstaat een bijzondere smaakbeleving. De kaart is voornamelijk vega met veel veganistische opties. Maar eten en drinken is niet het enige wat je kan doen bij Pof. Zij organiseren ook wandelingen, workshops en live-optredens en hebben voor de kinderen een leuke natuurspeeltuin.

 


Ceuvel

Café de Ceuvel wil graag een verschil maken in de wereld, en dat begint op je bord. Ze werken samen met een hele reeks aan initiatieven die ervoor zorgen dat ieder bordje, biertje en drankje dat zij op tafel zetten ervoor zorgt dat de wereld een beetje mooier wordt. Ze maken hun eigen frisdank, hebben co2 vrije koffie en zijn volledig van het gas af. Ze proberen al hun prijzen onder gemiddeld te houden maar helaas is dat niet altijd mogelijk. Daarom hebben zij een samenwerking met de gemeente zodat zij mensen met een stadspas een voordelige maaltijd en drankje kunnen aanbieden.

Het gebouw is gemaakt van ge-upcyclede materialen wat bestaat uit 80 jaar oude meerpalen uit o.a. de haven van Amsterdam. Het gebouw is ontworpen door architect Wouter Valkenier.


Pannenkoekenboot
De perfecte combinatie …

Hoeveel pannenkoeken kun jij eten in 75 minuten? Je kunt het uitproberen als je boekt op de pannenkoekenboot, waar je zowel sightseeing Amsterdam doet vanaf het water, als jezelf vullen met zoveel mogelijk heerlijke oer-Hollandse pannenkoeken. Er zijn verschillende rondvaarten waar je uit kunt kiezen, leuke combinatietickets ook, maar één ding weet je zeker: die lekkere pannenkoeken zijn er altijd bij. En zelfs wanneer je pannenkoeken door gluten- of lactose-intolerantie meestal moet laten staan, dat hoeft hier niet. Ze bakken, wanneer je het van tevoren even aangeeft, speciaal voor jou pannenkoeken zonder ingrediënten waar je last van krijgt. Dus: stap op die boot, kijk rond, eet, en geniet!