Amsterdam-Noord

Natuur in Noord

Ontdek de natuur in Amsterdam-Noord

© Tip Amsterdam Noord

Amsterdam Noord: Natuurlijk mooi!

Amsterdam Noord, het is niet meteen de eerste plek waar je aan denkt als je op zoek bent naar natuurlijke schoonheid. Maar laten we eerlijk zijn, vooroordelen kunnen bedrieglijk zijn. Amsterdam Noord heeft namelijk een verrassend aantal prachtige natuurgebieden die wachten om ontdekt te worden.

Een van de best bewaarde geheimen van Amsterdam Noord is Landelijk Noord. Hier kun je ontsnappen aan de drukte van de stad Amsterdam en genieten van adembenemende landschappen en historische dorpen zoals Zunderdorp, Durgerdam, Holysloot en Ransdorp. En wist je dat onze beroemde Nederlandse schilder Rembrandt van Rijn zelfs de Toren van Ransdorp vaak heeft getekend? Als dat geen goedkeuring is, dan weten wij het ook niet meer!

Maar er is nog veel meer! Het Twiske biedt een oase van groen, met bossen, meren en uitgestrekte grasvelden waar je kunt wandelen, fietsen, picknicken of gewoon lekker kunt relaxen. Vergeet bij een bezoek aan het Twiske zeker Paviljoen Twiske en Klimpark Twiske niet.

Of wat dacht je van het Vliegenbos? Het oudste stadsbos van Amsterdam en het grootste iepenbos van West-europa, is een geweldige plek voor een ontspannen wandeling midden in Amsterdam-Noord.

En laten we vooral het Noorderpark niet vergeten! Dit park is een paradijs voor natuurliefhebbers, met zijn ruime grasvelden, speelplekken voor kinderen en zelfs een zwemplek voor de warme zomerdagen.

Maar er zijn ook bijzondere plekken die je misschien niet meteen zou verwachten. De Volgermeerpolder is zo’n voorbeeld. Dit voormalige vuilstortterrein heeft een indrukwekkende transformatie ondergaan en is nu een uniek natuurgebied waar je kunt genieten van zeldzame flora en fauna.

En laten we de Noorderijplas niet vergeten, Deze voormalige zandwinningsplas welke werd uitgegraven voor de aanleg van de A10 en toen volledig aan ze lot werd overgelaten is inmiddels een prachtige recreatieplas waar je kunt zwemmen, wandelen en ontspannen. Er zijn diverse vogels en dieren te vinden, waaronder blauwborsten, haviken, vossen, schotse hooglanden en meervleermuizen. Het uitzicht alleen al maakt het de moeite waard om hier even te vertoeven.

Last but not least, Voor de vogelliefhebbers onder ons is het Vogelreservaat Polder Ijdoorn een must-visit. Dit gebied biedt een thuis aan vele verschillende soorten vogels en is een paradijs voor vogelspotters en natuurfotografen. Hier kun je genieten van diverse vogelsoorten in hun natuurlijke habitat.

Dus als je op zoek bent naar wat rust en ontspanning vlakbij Amsterdam en in Amsterdam-Noord, hoef je niet ver te zoeken. Laat je verrassen door Landelijk Noord met zijn historische dorpen, trek eropuit naar het Twiske of het Vliegenbos voor wat groene avonturen, of bezoek de bijzondere plekken zoals de Volgermeerpolder en Polder Ijdoorn.

Amsterdam Noord mag dan wellicht niet bekend staan om haar natuurlijke schoonheid, maar volgens ons Noorderlingen – heeft ze echt veel meer te bieden dan je denkt!

Dus vergeet alles wat je dacht te weten over Amsterdam Noord. Dit stadsdeel heeft zoveel meer te bieden dan alleen de welbekende NDSM-werf, IJpromenade en de hippe restaurants. Ontdek de verborgen natuurlijke schoonheid van dit gebied en laat je verrassen door de rust en sereniteit die hier te vinden zijn. Of je nu wilt ontspannen in Landelijk Noord, avontuur zoekt in het Twiske of wilt genieten van groene parken – Amsterdam Noord heeft voor ieder wat wils!