Leuke dingen doen in Amsterdam-Noord

Actieve uitjes in Noord

© Wondr

Ben je toe aan een frisse neus, heb je kinderen die door de gang heen rennen of sta je zelf te stuiteren? Tijd om de deur achter je te sluiten en even de stress van alle dag te vergeten. Van Klimmen in de hoogste toppen van het Twiske tot fietsen in schilderachtige dorpen.


VR game park – Adam toren

Het is moeilijk, maar je kunt Amsterdam-Noord even laten voor wat het is en je onderdompelen in een virtuele wereld. In de basement van de A’dam toren vind je nu tijdelijk het A’DAM VR Game Park met 600 m2 aan virtual reality games. Het is de grootste pop-up VR experience in Nederland. Bloedstollend, lef, grensverleggend: een paar woorden waarmee ingewijden deze attractie omschrijven. Koop hier je tickets!

                                                                                                                                                                                                           

Wondr Experience

Let’s go crazy en leef je uit in dit ongeëvenaarde ‘speelparadijs’ voor jong en oud.
Niet zomaar spelen: in de WONDR Experience kun je dansen onder een sprankelende hemel, verdwalen in een tropische jungle, uit volle borst zingen, een onvergetelijke duik nemen in een bad met duizenden marshmallows en zelfs rollerschaatsen in een fantasierijk jaren 80 discoparadijs. Koop hier je tickets!

Klimpark twiske

Zoek samen met je kinderen het avontuur op in Klimpark Twiske, in het gelijknamige natuurgebied.
Om de hoek van Amsterdam-Noord, midden in de natuur kun je terecht voor een beleving die je zintuigen op scherp zet. Van klimmen, tot golf, tot mountainbiken, van handboogschieten tot jezelf overgeven aan de ‘vrije val’. Lekker buiten, lekker actief, en daarna, moe maar voldaan, heerlijk uitblazen bij Paviljoen de Appel. Plan hier je bezoek!

Fietsen door Waterland
Historische dorpjes op fietsafstand

Amsterdam-Noord is niet alleen het industriële verleden van NDSM, of de oever van het IJ. Het gebied kent een rijke historie dat wordt gevormd door zeven schilderachtige dorpen die samen staan voor het historische Noord. Stap op je fiets of als je geen fiets hebt huur dan een fiets hier en maak een geweldige tocht door het overweldigend groene achterland. In de directe omgeving van Noord kom je de mooiste plekjes tegen in de pittoresque dorpjes. Van Ransdorp en Zunderdorp fiets je naar Schellingwoude, al was het maar voor dat eeuwenoude pittoreske kerkje, daarna naar het piepkleine Holysloot, dan naar de kapel en het kleine haventje in Durgerdam en natuurlijk naar het pareltje binnen Noord: Nieuwendam. Om daar dat bijzondere traject over de eindeloos slingerende Nieuwendammerdijk af te leggen, langs de karakteristieke klokgevels van de oude huisjes. En picknicktafels genoeg onderweg, dus gooi die fietstassen lekker vol!

 

 

GlowGolf Amsterdam

Het nieuwe gedeelte van het Buikslotermeerplein is aan zijn opmars begonnen. Naast een bioscoop, een gamehall en een super coole Jeu de boul bar kun je hier nu ook terecht voor een potje glow in the dark minigolf. Een indoor activiteit wat het hele jaar door gespeeld kan worden. Met muziek als thema speel je minigolf in een fluorescerend decor en ontdek je muziek van de jaren 50 tot heden. Je kijkt je ogen uit met de bijzondere decorstukken en de vele hindernissen die je uitdagen om een hole in one te slaan. Wil je de ultieme beleving? Trek dan kleding aan met witte accenten of fluorkleuren en schaf een 3d bril aan. Wil je zeker zijn van je uitje? Reserveer hier dan even van tevoren.

 

 

Schommelen lookout

Voor een spectaculair uitzicht ga je natuurlijk naar A’DAM Lookout. Daarvoor stap je in de A’DAM Toren in de ‘experience’ lift, die je in 20 seconden naar de 20ste verdieping brengt. Daar heb je vanaf het sky deck het meest geweldige 360 graden uitzicht op Amsterdam en omstreken, tot de unieke polders en Schiphol aan toe. Ook is er een interactieve expositie over de geschiedenis en cultuur van Amsterdam. En houd je wel van een uitdaging en heb je geen last van hoogtevrees? Neem dan de trap naar het dak, stap daar op de schommel en swing op 100 meter hoogte ‘Over the Edge’. Heerlijk schommelen, met Amsterdam aan je voeten. Koop je ticket hier!