Kerstvakantie tips

© Tip Amsterdam Noord

Alle kerstvakantie tips voor jong en oud voor je op een rij.
Van Jordanese meezingers tot een special kinderprogramma in het EYE

Kerstvakantie in EYE

Eye filmmuseum organiseert deze kerstvakantie weer leuke activiteiten voor de kinderen. Bekijk de beste films, bezoek de tentoonstelling van Fiona Tan, dompel je onder in de VR Missing Pictures of volg een leuke workshop. Bekijk het hele programma hier!

Kerst in jouw buurt – Zonnehuis

Een gezamenlijke Kerstconcert van de Amsterdam Brass en het Symfonisch Harmonieorkest Amsterdam. Amsterdam Brass en het Symfonisch Harmonieorkest Amsterdam slaan de handen ineen en geven een gezamenlijk concert op Zondag 18 december in ’t Zonnehuis in Tuindorp. Het concert staat natuurlijk in het teken van de aankomende kerst maar zal door de beide blaasorkesten een origineel karakter krijgen. Het concert krijgt nog eens extra kleur door solo-zanger Mark Pathuis welke met beide orkesten stukken vocaal ten gehore gaat brengen. In de gevarieerde programma’s van beide orkesten gaat werkelijk een wereld van kerstmuziek voor u open. Dit concert is dus de perfecte start om de aanloop naar de kerst en uw kerstdagen op een heel diverse manier te beginnen.

Het Goede Voornemen – Tolhuistuin

Het einde van het jaar komt in zicht, Het Goede Voornemen in de Tolhuistuin staat dus weer op het programma op 31 december. Een huiskamerfestival en clubnacht om het nieuwe jaar onvergetelijk in te luiden. Verwacht vier area’s met dj-sets, optredens, karaoke en een hoop randprogrammering in thema. Het restaurant is ook geopend voor champagne, een borrel en snacks. Om 00:00 uur kun je de jaarwisseling meemaken met prachtig uitzicht vanaf het Tolhuistuinbalkon.

Wijsneus in de Wintertuin

Doe tijdens de Kerstvakantie elke ochtend mee met het gratis evenement ‘Wijsneus in de Wintertuin’ van 2 t/m 6 januari! Dit is voor kinderen van 4-9 jaar. Elke dag staat er weer wat anders op het programma. Van percussie spelen tot hiphop dansen, van kussenhoesjes bestempelen tot het knutselen van sneeuwuiltjes en van theater tot winterverhalen bedenken. Niks is te gek. Kom naar ‘Wijsneus in de Wintertuin’ in de Tolhuistuin voor een superleuke start van de dag. Schrijf je hier in om verzekerd te zijn van een plekje!

Familieconcert SoWhat

Een knalgoed Familieconcert op 6 januari in ’t Zonnehuis met vuurwerkmuziek, een midwinterhoorn, een oliebollenwals en een daverend Slotakkoord om vrolijk het nieuwe jaar in te gaan. SoWhat speelt klassiek, jazz en speelse klanken voor jong en oud. De getalenteerde muzikanten van SoWhat staan te trappelen om elk concert weer een gevarieerd programma bij elkaar te spelen voor de kleintjes vanaf 1 jaar, en hun ouders, grootouders, tantes, ooms, het maakt niet uit! Het concert duurt één uur, waarin van alles aan bod komt: klappen, dansen, spelen, zingen, luisteren, klassieke muziek, jazz, voorlezen… en het allerleukste is dat de kinderen (en soms ook de ouders!) zelf mogen meedoen. Kom dus in groten getale en neem je vriendjes, buurkinderen, klasgenootjes mee! Koop je tickets hier!

Vuurwerk ben je zelf!
Het is bijna weer zo ver, het einde van 2022! Heb je ook zo’n zin om knallend het jaar uit te gaan?
Op oudejaarsdag vieren ze bij de Tolhuistuin ‘Vuurwerk ben je zelf!’: een feestelijk alternatief voor knullige rotjes en knalvuurwerk voor het hele gezin.
Op zaterdagmiddag 31 december kan je in de Tuin en het Tuinhuis van alles beleven. Het wordt hartstikke gevaarlijk, want vuurwerk ben je zelf!
Knutsel je eigen knalbord, versier je mooiste vuurwerkhoed of maak een explosieve button. Ben je klaar met knutselen? Maak dan een foto voor je digitale nieuwjaarskaart, improviseer met de Lawaaiband of volg de Herrie-workshop van Lijm-Lab. Als je stempelkaart vol is van alle activiteiten kan je ook nog eens een explosief lekkere pannenkoek maken bij de Artistic Crêpes van Hotmamahot.