Mooiste terrassen van Noord

De beste terrassen van Amsterdam Noord!

© Pllek

Het zonnetje komt er weer aan en dus kan een bezoek aan het terras niet missen. Wij hebben voor jou onze top 7 samengesteld met de heerlijkste terrassen. Zonnebril op en gaan !


Stork

Een eindeloos terras op het zuiden, pal aan het kabbelend IJ en met geweldig zich op het Centrum aan de overkant: is er een mooiere plek om een heerlijk en duurzaam visje te eten? Stork biedt enorme keus aan verantwoorde, dagverse vis, schaal- en schelpdiergerechten en is daarmee al jaren favoriet bij de lokale visliefhebbers.

 Meer info

 

Pllek

Op zoek naar een relaxte beachy sfeer? Je vindt het op het NDSM-terrein, pal aan het water van het IJ in Amsterdam-Noord, met een heerlijk hangstrand voor de deur. Je bent bij Pllek! Je wordt onthaald op gerechten van het seizoen en duurzame ingrediënten. Veel groenten vooral, want Pllek houdt van dieren, mensen en het milieu.

Meer info

 

Hangar

Laat je niet in de maling nemen door de industriële uitstraling van deze echte hangar. Bij mooi weer waan je jezelf hier namelijk in een tropisch vakantieoord. Het enorme terras, maar ook het stadstrand zorgen daar wel voor. Heerlijk loungen dus, aan de oever van ’t IJ in Amsterdam-Noord. En daarbij genieten van bijzondere gerechten, want je kunt bij Hangar voor bijna alles terecht.

Meer info

The Roundabout

Aan de rand van het oudste stadsbos van Amsterdam ligt camping Vliegenbos verscholen met het heerlijke eetcafé The Roundabout. Een restaurant met een terras waar je onmiddellijk een vakantiegevoel krijgt. Er komen reizigers van over de hele wereld. Letterlijk vanaf de andere kant van de wereld, alsmede van de andere kant van de straat. Een plek waar toeristen en noorderlingen samen komen bij het dagelijks brandende kampvuur.

THT

Een terras met een geweldig uitzicht over het IJ en de stad aan de IJpromenade. THT serveert bovendien lokale en seizoensgebonden producten. Gezellig om te delen zijn de lunchplankjes met een variatie van de heerlijkste kleine gerechten en het THT voor 2 diner: goed voor een gezamenlijke culinaire ontdekkingsreis.

Meer info

EYE

Gezellig wat drinken of eten met een weergaloos uitzicht? Ga dan naar het bar/restaurant in het Eye filmmuseum. Dit spectaculaire gebouw werd in 2012 ontworpen door het Oostenrijkse architectenbureau Delugan Meissi en is, met zijn bijzondere architectonische ontwerp, de absolute blikvanger aan het IJ en een iconisch beeld in Amsterdam-Noord.

Meer info

Cafe ’t sluisje

Zoek je een bijzondere ervaring om even lekker te chillen? Dan ga je natuurlijk even naar Café ’t Sluisje op de Nieuwendammerdijk in Amsterdam-Noord. ‘Hollands finest’ als het gaat om een oud, bruin café. Voel de rijke historie van dit 100 jaar oude café in een authentiek pand dat stamt uit maar liefst 1565. Je vindt er niet alleen oude voorwerpen en foto’s in de sfeer van vroeger, maar buiten op het grote terras heb je prachtig zicht op de haven van Nieuwendam. Een geliefde tussenstop ook voor de fietsers en in elke tour.

Meer info