5 x bijzondere locaties

© Dennis Bouman

Noord heeft hele bijzondere locaties waar je kunt dineren.

Van oude scheepsloodsen tot een restaurant met 360º uitzicht over Amsterdam

Pllek
Beachy sfeer en volop vegetarisch en vegan

Op zoek naar een relaxte beachy sfeer? Je vindt het op het NDSM-terrein, pal aan het water van het IJ in Amsterdam-Noord, met een heerlijk hangstrand voor de deur. Je bent bij Pllek! Je wordt onthaald op gerechten van het seizoen en duurzame ingrediënten. Veel groenten vooral, want Pllek houdt van dieren, mensen en het milieu. Driekwart van de gerechten zijn vegetarisch, een kwart daarvan vegan. En ze vertellen alles over de leveranciers van al dat lekkers op hun website. Behalve voor ontbijt, de lunch en het diner, kun je hier ook gezellig borrelen met hapjes.

 

Hotel de Goudfazant
Iconisch eten in Noord

No-nonsense eten, in een passende industriële sfeer onder de bedrieglijk traditionele naam Hotel de Goudfazant. Nee, het is geen hotel, en ondanks het voorkomen ook geen garage. Het restaurant, dat haar intrek nam in de eerste scheepsloods die leeg kwam te staan aan de IJ-oever in Amsterdam-Noord en dus in dit hippe gebied tot de oude maar geenszins sleetse garde behoort, is zeer populair onder de Amsterdammers. Die graag aanschuiven op de rode kantinestoeltjes, onder de enorme kroonluchter, uitkijkend op de grote open keuken. In 1200 m2 rauw decor én aan het water. Bij mooi weer kun je lang nagenieten aan de picknicktafels buiten.

Café-Restaurant Stork
Heerlijke vis aan ‘t IJ

Een eindeloos terras op het zuiden, pal aan het kabbelend IJ en met geweldig zich op het Centrum aan de overkant: is er een mooiere plek om een heerlijk en duurzaam visje te eten?  Stork biedt enorme keus aan verantwoorde, dagverse vis, schaal- en schelpdiergerechten en is daarmee al jaren favoriet bij de lokale visliefhebbers. Van een Fruits de Mer tot in zijn geheel geserveerde vis uit het seizoen zoals dorade en zeebaars, van boterzachte Noordzeetong tot diverse soorten oesters en kreeft. Wanneer je niet kunt kiezen dan kies je voor ‘Stork’s Plateau’, een uitgebreide selectie van al het lekkers van de zee. Voor niet-visliefhebbers heeft Stork ook lekkere vegetarische en vleesgerechten op het menu staan. En wanneer het weer tegenzit, geniet je gewoon lekker binnen. In de entourage van een sfeervolle, oude industriële loods op het voormalige terrein van de scheepsmotorenfabriek van Stork. Helemaal in de sfeer van Amsterdam-Noord!

Skatecafe
Eten en skaten

Ooit zijn ze begonnen met alleen een skatecafe maar inmiddels hebben ze ook Dick & Dick erbij. Bij het skatecafe ben je welkom voor een á la carte menu met gevarieerde seizoensproducten. Geen zin in een uitgebreid diner, schuif dan lekker aan bij Dick & Dick en geniet van een heerlijke pizza. Elke donderdag, vrijdag en zaterdag ben je welkom voor heerlijk diner of één van hun leuke events. Vanaf 22:00 gaan de tafels en stoelen aan de kant en komt er ruimte voor de leuke avond events.

Moon A’DAM Lookout
‘High and fine dining’ met rondom uitzicht

High and fine dining? Dat vind je op de 19e verdieping van de toren van A’DAM Lookout, in het ronddraaiende restaurant Moon. Het biedt 360 graden uitzicht op Amsterdam, het IJ, en de wijde omgeving. Altijd iets te zien dus, tijdens de ‘fine dining’ die dit restaurant biedt. Chef Hans Geertsema kookt samen met zijn Sous chef’s Leo en Max met pure en nationale ingrediënten. Daarmee hebben alle gerechten die je hier proeft een geheel eigen signatuur. Met hulp van sommelier Wesley kun je elk gerecht combineren met de perfecte wijn. En je zult weten dat je in het hart zit van happening Amsterdam-Noord: tijdens het Amsterdam Dance Event bijvoorbeeld biedt Moon je het speciale ADE menu, onder begeleiding van de resident DJ’s uit de A’DAM Toren!