Activiteit Amsterdam Noord

Budgetvriendelijke activiteiten

© Lenneke | TIP Amsterdam Noord

Budgetvriendelijke activiteiten in Amsterdam Noord

Ben je op zoek naar een budgetvriendelijke activiteit in Amsterdam Noord? Geen zorgen, zelfs met een beperkt budget zijn er tal van mogelijkheden om je te vermaken zonder veel geld uit te geven. Hieronder vind je vijf budgetvriendelijke activiteiten in Amsterdam Noord waar je van kunt genieten zonder dat het een gat in je portemonnee brandt.

Eye Filmmuseum

Het EYE Filmmuseum in Amsterdam is een must-visit voor filmliefhebbers. Het museum herbergt een indrukwekkende collectie van meer dan 55.000 films uit alle genres, waardoor het ook wel ‘het filmische geheugen van Nederland’ wordt genoemd. Of je nu houdt van klassiekers, blockbusters of cultfilms, hier vind je ze allemaal.

Naast de films hebben ze ook interessante tentoonstellingen over cinematografische apparatuur, soundtracks en posters. En als kers op de taart is er een bioscoopscherm waar je kunt genieten van een filmervaring zoals het bedoeld is.

Het beste van alles is dat de meeste tentoonstellingen gratis te bezoeken zijn. Dus zelfs als je met een beperkt budget werkt, kun je nog steeds genieten van al het moois dat het museum te bieden heeft.

Het EYE Filmmuseum is dagelijks geopend van 10.00 tot 19.00 uur en bevindt zich op IJpromenade 1 in Amsterdam. Dus plan snel een bezoek en laat je onderdompelen in de wondere wereld van filmgeschiedenis!

Een dagtocht langs prachtige dorpjes: een rustige ontsnapping uit Amsterdam

Op slechts 20 minuten fietsen ten noorden van het stadscentrum liggen prachtige, schilderachtige dorpjes die een welkome afwisseling bieden van de drukte van Amsterdam. De dorpen Nieuwendam, Zunderdorp, Ransdorp en Durgerdam bieden een kijkje in de traditionele Nederlandse architectuur en geschiedenis. Durgerdam is vooral bijzonder omdat het al 500 jaar vrijwel onveranderd is gebleven. 

Langs de goed gemarkeerde fietspaden zijn er tal van cafés waar je kunt stoppen om even uit te rusten of iets te eten en te drinken. Als alternatief kun je ook een bezoek brengen aan Landmarkt in Schellingwoude, waar je verse producten kunt kopen voor een picknick onderweg.

Een dagtocht naar het platteland is niet alleen een geweldige manier om de dag door te brengen, maar ook budgetvriendelijk. Bij TIP Amsterdam Noord kun je fietsen huren, krijg je een gedetailleerde kaart met een uitgestippelde route en ben je helemaal klaar voor een heerlijk dagje op het Nederlandse platteland. Een perfect activiteit Amsterdam Noord

 

Cafe de Ceuvel

Café De Ceuvel is een duurzaam en uniek café in Amsterdam. Gevestigd op een voormalige scheepswerf, is De Ceuvel een bekroonde werkplek voor creatieve en sociale ondernemingen. Het café is volledig gebouwd met gerecyclede en tweedehands materialen, waaronder oude woonboten die anders gesloopt zouden zijn.

Naast het serveren van heerlijke veganistische lunches en CO2-vrije koffie, organiseert De Ceuvel ook regelmatig duurzame workshops, lezingen, arthousefilms, muziekavonden en kunsttentoonstellingen. Deze evenementen zijn vaak gratis toegankelijk en bieden een geweldige kans om je kennis uit te breiden terwijl je geniet van lekker eten en drinken.

Het café heeft een warme en gezellige sfeer, en de vriendelijke prijzen maken het ook nog eens zakvriendelijk. Dus als je op zoek bent naar een plek waar je niet alleen kunt ontspannen met goed eten en drinken, maar ook iets kunt leren over duurzaamheid, dan is Café De Ceuvel zeker de moeite waard om te bezoeken. Kijk op hun website voor meer informatie over de evenementen die ze organiseren.

Kunststad NDSM

Kunststad NDSM, gelegen op de NDSM-werf, is een bruisende culturele broedplaats in Amsterdam. In de karakteristieke scheepsbouwloods vind je 80 zelfgebouwde studio’s en ambachtelijke werkruimtes. Maar Kunststad is meer dan alleen een plek voor kunstenaars. De loods wordt ook verhuurd voor diverse evenementen zoals filmopnames, fotoshoots, dans- en theatervoorstellingen en markten.

Het hele jaar door worden er regelmatig evenementen georganiseerd waar kunstenaars hun werk kunnen tonen aan het publiek. Je kunt hier rondlopen of fietsen en de creatieve energie van Kunststad ervaren. Het is een geweldige activiteit in Amsterdam Noord om je middag door te brengen zonder veel geld uit te geven.

Dus als je op zoek bent naar een inspirerende en betaalbare middag vol kunst en cultuur, dan moet je zeker een bezoek brengen aan Kunststad NDSM op de NDSM-werf in Amsterdam.


Mis je iets? Laat het ons weten dan zetten we jouw idee erbij!

Contact

"*" geeft vereiste velden aan