Amsterdam-Noord

Februari tips

© Lenneke - Tip Amsterdam Noord

Welke maand het ook is, er is altijd genoeg te doen in Amsterdam om je te vermaken. Hier zijn onze hoogtepunten voor Februari in Amsterdam Noord die je niet wilt missen.


Tolhuistuin: Repair Events
11 februari 13:00 – 16:00 uur

Op 11 februari tussen 13:00 en 16:00 uur kun je bij Tolhuistuin terecht voor de Repair Events.
Hier krijg je de kans om jouw kapotte kleding en apparaten te laten repareren of zelfs mooier te maken.

Samen met een ervaren reparateur leer je hoe je jouw spullen weer kunt laten functioneren. Er zijn verschillende materialen beschikbaar, zoals naaimachines, gereedschapskisten en borduursets, zodat je gelijk aan de slag kunt.
Dus haal die spijkerbroek met dat vervelende gaatje uit de kast, breng die lamp mee waarvan het snoer stuk is of geef die saaie blouse een creatieve make-over. Alles is mogelijk tijdens het Repair Event bij Tolhuistuin op 11 februari van 13:00 tot 16:00 uur.

Zonnehuis – Glasser
15 februari 20:30

Op 15 februari zal Glasser optreden in het Zonnehuis. Deze avond belooft een onvergetelijke ervaring te worden. Glasser, ook bekend als Cameron Mesirow, creëert elektronische muziek die dromerige experimentele pop combineert met betoverende electronica. Haar muziek draait om persoonlijke identiteit, emotionele kwetsbaarheid en de menselijke ervaring.
Met haar derde album ‘Crux’ maakt Glasser haar comeback na haar bejubelde mix ‘Sextape’ uit 2018 en twee goed ontvangen albums, ‘Ring’ uit 2010 en ‘Interiors’ uit 2013.
Glasser heeft getourd met bands als The XX en Jónsi van Sigur Rós en heeft opgetreden op locaties zoals het MoMA in New York, Coachella en Primavera. Ze heeft ook samengewerkt aan remix-projecten met artiesten als Fever Ray, Jamie XX en John Talabot.
Mis dit geweldige optreden niet! De deuren gaan open om 19:30 uur en het hoofdprogramma begint om 20:30 uur. Koop nu je tickets via deze link.

Tolhuistuin – Pierce Brothers 
23 februari – 19:30

De Australische tweelingbroers Jack en Patrick Pierce, beter bekend als de Pierce Brothers, zullen op 23 februari optreden in de Tolhuistuin. Met hun energieke indie folk, doorspekt met invloeden uit roots en blues, weten ze het publiek telkens weer te verrassen. De broers staan bekend om hun persoonlijke teksten, die vaak gebaseerd zijn op eigen ervaringen. Sinds 2014 timmeren ze hard aan de weg en groeide hun fanbase gestaag. Ze hebben samen met Garrett Kato en Steph Strings gewerkt, waren het voorprogramma van Tash Sultana en hebben wereldwijd getourd met hun muziek.
Mis deze avond vol geweldige muziek niet! Koop je tickets hier.

 

Het peuter en kleuter muziekfeest

Komt dat zien, komt dat zien!
Het Peuter Kleuter Muziekfeest keert terug met een wintereditie en dit keer wordt het een groot wintercircus. Betreed de zalen achter de rode velours gordijnen en laat je fantasie de vrije loop. Tijdens het feest kun je liedjes zingen, spelen met instrumenten, dansen tijdens workshops en genieten van optredens en creatieve activiteiten. Het volledige programma wordt in de aanloop naar het feest bekendgemaakt op de website van Muziekschool Amsterdam.
De deuren openen om 8:15 uur. Het programma voor peuters loopt van 8:30 tot 11:30 uur en voor kleuters van 11:30 tot 15:00 uur. Als je zowel peuters als kleuters hebt, is er geen probleem als er wat overlap is. Kom gewoon wanneer het jou uitkomt!

Natuurontdektochten ‘Het Twiske toen en nu’.
10 februari 

IVN Twiske bestaat dit jaar 40 jaar en dat laten ze niet zomaar voorbijgaan. Met maandelijkse ontdektochten willen ze je meenemen in de beweging van de natuur in het Twiske, zowel door de seizoenen heen als in de afgelopen 40 jaar. De eerste jubileum ontdektocht vindt plaats op zaterdag 20 januari en daarna elke tweede zaterdag van de maand. In Februari is dat dus 10 februari. Het thema is “Het Twiske toen!” (40 jaar geleden) en “Het Twiske nu!” (anno 2024). Je gaat ontdekken wat er groeide en bloeide rond 1984, hoe het landschap eruitzag en welke veranderingen hebben plaatsgevonden. Het beleven van de natuur staat centraal tijdens deze wandelingen. De ontdektochten zijn gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd. Aanmelden is verplicht via de website van IVN Twiske. Mis deze boeiende en unieke reeks van wandelingen niet!