Januari tips

@ Lenneke - Tip Noord

Welke maand het ook is, er is altijd genoeg te doen in Amsterdam om je te vermaken. Hier zijn onze hoogtepunten voor Januari in Amsterdam Noord die je niet wilt missen.


STRAAT Museum – Urban activism

Ontdek de kracht van stedelijk activisme in het STRAAT Museum met de tentoonstelling ‘Urban’ Activism’. In een wereld waar milieuproblemen steeds urgenter worden, is het essentieel dat we eerst bewustzijn creëren voordat we tot actie kunnen overgaan. Deze tentoonstelling is erop gericht om juist dat te doen: uw bewustzijn vergroten en u aansporen tot actie om de nodige veranderingen door te voeren.

Een absolute must-see in deze tentoonstelling is de installatie van milieuactivist Dulk. Als toonaangevend figuur in de Valenciaanse straatkunstscene, heeft hij een sterke ecologische overtuiging en zet hij zich in voor het verdedigen van ecosystemen en bedreigde diersoorten. Stap binnen in zijn unieke fantasiewereld, gevuld met levendige kleuren en bruisende energie. Maak een reis naar een droomwereld waar dieren en natuurgebieden persoonlijke, universele en unieke verhalen vertellen.
Deze inspirerende tentoonstelling loopt nog tot 28 januari, dus wacht niet langer en boek nu uw tickets om dit niet te missen! Kom langs bij het STRAAT Museum en laat u meevoeren door de kracht van stedelijk activisme.

                                                                                                                                                                                                         


 

Het zonnehuis – Pitou

Op 25 januari zal de geboren Amsterdamse Pitou Nicolaes optreden in het historische Zonnehuis. De deuren zullen om 19.30 uur worden geopend, waarna het hoofdprogramma om 20:30 uur van start zal gaan. Pitou heeft op jonge leeftijd haar passie voor zingen ontdekt in een klassiek koor, waar ze genoot van het gezamenlijk zingen en het ontdekken van harmonieën. Later raakte ze geïnteresseerd in pop, rock en gitaar en begon ze haar eigen liedjes te schrijven.

Pitou’s debuutalbum ‘Big Tear’, uitgebracht in 2023, heeft veel lof ontvangen door het samensmelten van klassieke gelaagde harmonieën, zang en melodieën met moderne synthesizers. Het belooft een bijzonder concert te worden dat je niet wilt missen.

Kaartjes voor dit concert zijn hier verkrijgbaar


IJhallen 27 en 28 januari
Op 27 en 28 januari van 09:00 tot 16:30 uur vinden de IJhallen weer plaats, Europa’s grootste en meest bijzondere vlooienmarkt gelegen in Amsterdam Noord, op slechts een korte wandelafstand van de pont op de NDSM-werf, biedt deze markt een diverse mix van unieke producten om je huis mee in te richten en kleding tegen zeer betaalbare prijzen. Dwaal langs de kraampjes, ontdek verborgen schatten en geniet van de gezellige sfeer die er hangt. Of je nu een fervent shopper bent of gewoon nieuwsgierig bent naar wat er te vinden is, deze markt heeft voor ieder wat wils.

Dus plan een gezellig dagje IJhallen op 27 of 28 januari en laat je verrassen door de veelzijdigheid van de IJhallen. Vergeet je portemonnee niet mee te nemen, want hier wil je zeker iets scoren!


Tolhuis – Groovenight

Op 27 januari van 20:00 tot 01:00 uur organiseert de Tolhuis een Groovenight die je niet wilt missen. Deze avond staat in het teken van sissende soul, funky disco, hemelse house en groovy wereldmuziek. DJ Beatblender en DJ Hassleman draaien de plaatjes en zorgen voor een geweldige mix van beats waarop je de hele nacht kunt dansen. Ze weten precies hoe ze het publiek moeten opzwepen!
Je kunt tickets aan de deur kopen, maar om zeker te zijn van een plekje kun je ook hier online tickets kopen. Wees er snel bij, want dit evenement belooft druk bezocht te worden! Dus trek je dansschoenen aan, nodig je vrienden uit en kom naar de Tolhuis voor een onvergetelijke avond vol muzikale energie en plezier. Mis deze Groovenight niet!


 

Warme leesavond – Tolhuistuin

Ontdek de betoverende kracht van literatuur tijdens de Warme leesavond met Christine Otten in de Tolhuistuin op 30 januari ! Laat je meevoeren door prachtige teksten, ga in gesprek met deze inspirerende schrijver en geniet van heerlijke warme soep van Tuindorp Heerlijk. Als oprichter van de Blocknotes Foundation heeft Otten een passie voor schrijven en het delen ervan. Dit is jouw kans om samen met haar verhalen te lezen uit de bundel Gevangenispost en te ontdekken wat schrijven voor haarzelf en anderen betekent. Toegang is gratis, maar inschrijving is verplicht vanwege beperkte ruimte. Meld u aan door een e-mail te sturen naar: vraag@cultureleapotheek.nl