Amsterdam Noord

Weekend tips 9 t/m 11 december

© Tip Amsterdam Noord

Ga lekker markten struinen dit weekend, er zijn er genoeg van een lokale kerstmarkt in het Noorderpark tot een duurzame met vegan snert bij de Ceuvel.
Wil je liever lekker struinen in de natuur.. Schrijf je dan in voor de Winter wildpluk excursie bij NoordOogst.

Kerstmarkt Noorderpark

Het Noorderpark pakt weer uit in samenwerking met Elythé bij Petra met een kerstmarkt.
Zondag 11 december van 13:00 – 17:00 ben je welkom. Een markt voor en door bewoners!
Als Noorderling kun je hier staan met een kraam en handgemaakte of tweedehands spullen en kleding verkopen. Met muziek, drankjes, hapjes, vuurkorven, kinderactiviteiten en niet te vergeten zelfs de Kerstman brengt een bezoek. Ijskoud de beste opent voor even weer z’n deuren, cafe Permanent verkoopt Gluhwein en speciale winterbiertjes en Pont Neuf komt ook nog even langs met de frietkar. Het belooft een gezellige middag te worden, nu nog hopen dat het weer meezit! Kom jij ook?

 

Winter wildpluk excursie – NoordOOgst
Wildplukgids Yola Galinsky neemt je mee over het terrein van NoordOogst en laat je stilstaan bij eetbare wilde kruiden- en plantensoorten waar je normaal misschien aan voorbij zou gaan. De wandeling is bedoeld ter kennismaking met wat er onopgemerkt om ons heen groeit en bloeit, zowel in de stad als daarbuiten. Wilde planten zitten niet alleen boordevol vitaminen en mineralen, maar zijn ook verrassend lekkere smaakmakers voor in soep, salade of smoothie. In deze tijd kun je goed herkennen wat er in je omgeving groeit, zodat je in het voorjaar ook weet waar je kan gaan zoeken.
Na de wandeling kan je genieten van een culinair wild hapje bij restaurant Pof, speciaal voor jou bereid met planten die je onderweg bent tegengekomen.

Duurzame kerstmarkt de Ceuvel

De Duurzame Kerstmarkt bij de Ceuvel op 10 en 11 december. Je vindt hier de leukste duurzame kerstcadeaus voor onder de boom. Struin over de markt tussen de mooie lampjes, maak een kerstwens bij de oogverblindende kerstboom, geniet van livemuziek, drink glühwein bij een vuurtje en proef hun huisgemaakte vegan snert. Neem je beste (viervoeter)vriend, oma, opa of buurman gezellig mee en haal je kerstcadeaus in huis bij de Ceuvel.

IJhallen – 10 en 11 december

Dé plek waar vintageliefhebbers uit het hele land op af komen: de wereldberoemde IJ-hallen. Eens per maand, in hartje NDSM-werf, kun je hier je hart ophalen bij meer dan 500 kraampjes. Het is het walhalla voor tweedehandskleding en vintage interieurproducten en waar je, echt niet overdreven, hele dagen kunt zoet zijn. De IJ-hallen staan te boek als de grootste vlooienmarkt van Europa en zeker ook de gezelligste. Kom heerlijk slenteren langs alle unieke producten die worden aangeboden. Misschien vind je nog een mooie outfit voor de feestdagen! Koop hier alvast online je toegangskaartje, scheelt weer wachten in de rij!