Weekendtips 16 t/m 18 december

© Tip Amsterdam Noord

Het laatste weekend voor kerst, de perfecte tijd om alvast even in de stemming te komen.
Het is koud en guur dus tijd voor knusse gezelligheid.

Krijtmolen – Midwintermalen

Het is uitzondering dat Krijtmolen d’Admiraal op 17 december zijn deuren opent voor publiek in dit jaargetij. De molenaar gaat dan ‘midwintermalen’- inmiddels een traditie in molenland. Rond de kortste dag van het jaar zijn veel molens open en presenteren zich. Een extra open Molendag eigenlijk. Dit jaar doen zij voor het eerst mee. Van ’s middags 4 uur tot een uur of 10 ’s avonds staat ze in het licht en is de molen in een gezellige wintersfeer aangekleed. Er is feestelijke koorzangmuziek en er wordt een wel heel speciale versie van Scrooge’s kerstverhaal voorgelezen. Plaatselijke kleine ondernemers presenteren hun producten en molengidsen vertellen alles wat je maar wilt weten over de bijzondere molen in Amsterdam Buiksloot. En als er voldoende wind is zal de molen vanzelfsprekend draaien of zelfs schelpen malen.
De Entree is gratis maar een kleine bijdrage is natuurlijk lief!

Kunst kerstmarkt

17 december 2022, save the date voor de Winter Art Market van dit jaar in Treehouse NDSM!
Vind unieke cadeaus en steun lokale creatievelingen!
Tekeningen, prenten, schetsen, kaarten, sjaals, keramische voorwerpen en meer worden verkocht voor een betaalbare prijs.
Terwijl je geniet van optredens met smakelijke glühwein en heerlijk veganistisch eten.

Kerst in jouw buurt – Zonnehuis

Een gezamenlijke Kerstconcert van de Amsterdam Brass en het Symfonisch Harmonieorkest Amsterdam. Amsterdam Brass en het Symfonisch Harmonieorkest Amsterdam slaan de handen ineen en geven een gezamenlijk concert op Zondag 18 december in ’t Zonnehuis in Tuindorp. Het concert staat natuurlijk in het teken van de aankomende kerst maar zal door de beide blaasorkesten een origineel karakter krijgen. Het concert krijgt nog eens extra kleur door solo-zanger Mark Pathuis welke met beide orkesten stukken vocaal ten gehore gaat brengen. In de gevarieerde programma’s van beide orkesten gaat werkelijk een wereld van kerstmuziek voor u open. Dit concert is dus de perfecte start om de aanloop naar de kerst en uw kerstdagen op een heel diverse manier te beginnen.